Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Érlelt steak vörösboros lilakáposztával, csicsókával és céklával

120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A húst hártyázzuk le, majd a rostjaira merőlegesen vágjuk 4 szeletre. Egy jó erős nejlon zacskóba tegyük a szeleteket, ezután öntsünk rá olajat, hogy befedje bőségesen, kössük be a zacskó száját, hogy a levegő kiszoruljon a zacskóból. Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 2-3 hétig érleljük a pácban, így lesz igazán finom puha.

A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát és a hagymát, tisztítsuk meg a káposztát, és reszeljük le uborkareszelőn.

A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben, ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteltük, öntsünk alá vörösbort és 1 evőanál vörösborecetet, és annyi vizet, amennyi szükséges.

Vastagfalú serpenyőben forrósítjuk fel 2 evőkanál étolajat majdnem füstölésig, ekkor helyezzük bele a hússzeleteket, ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve. Általában kb. 5-5 perc elég, hogy közepesen megsüljön.

Friss rozskenyérrel, a krémsajtokkal, a zöldségekkel és testes vörösborral kínáljuk.

Megjegyzés

Nekem ízlett.
- molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek