Elkészítés: A krumplikat jól megmosom, 20 percig előfőzöm sós vízben, majd héját leszedem, olajban megforgatom, sózom, rozmaringgal beszórom, és alufóliába csomagolom. 180 fokon készre sütöm.
A kukoricát a vajon, sóval és petrezselyemmel, fedő alatt puhára párolom.
Mivel érlelt marhahúsról van szó, így rögtön kezdhetjük a sütést, nagyon forró rostlapon. Minden szeletet vékonyan olívaolajjal bekenünk és meghintjük a borskeverékkel. Kb. 6 percig sütjük oldalanként, így már nem véres a közepe, de finom omlós a hús állaga.
Rögtön tálaljuk a krumplival, a kukoricával, én céklapürét és zöldborsmártást is készítettem hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre