Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg érlelt hátszín 1,5 cm vastag szeletekre vágva
  • durvára darált színes bors keverék
  • olívaolaj
  • A körethez:
  • 2 kg nagyobb szemű krumpli
  • rozmaring
  • olaj
  • 50 dkg morzsolt kukorica
  • 5 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • céklapüré
  • zöldborsmártás

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat jól megmosom, 20 percig előfőzöm sós vízben, majd héját leszedem, olajban megforgatom, sózom, rozmaringgal beszórom, és alufóliába csomagolom. 180 fokon készre sütöm.

    A kukoricát a vajon, sóval és petrezselyemmel, fedő alatt puhára párolom.

    Mivel érlelt marhahúsról van szó, így rögtön kezdhetjük a sütést, nagyon forró rostlapon. Minden szeletet vékonyan olívaolajjal bekenünk és meghintjük a borskeverékkel. Kb. 6 percig sütjük oldalanként, így már nem véres a közepe, de finom omlós a hús állaga.

    Rögtön tálaljuk a krumplival, a kukoricával, én céklapürét és zöldborsmártást is készítettem hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin