Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erika-szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej, hogy jól gyúrható omlós tésztát kapjunk
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3-5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit jól gyúrható, omlós tésztává összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 4 felé osztjuk, kinyújtjuk.

2. Sütőpapírral borított tepsi hátán, előmelegített sütőben egyenként kb. 10 perc alatt kisütjük a lapokat.

3. A töltelékhez a tejből 5 evőkanál liszttel és 10 dkg cukorral puding sűrűségű krémet főzünk, vigyázzunk, mert könnyen csomósodik. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben kézimixerrel a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amint a tejes krém kihűlt, a cukros margarinnal alaposan kikeverjük.

4. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, majd a mázhoz a csokoládét kevés margarinnal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a legfelső tésztalapot. 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés

Kissé édes, de remek vendégváró. - Talana

Ezek is érdekelhetnek