Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi vargabéles II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A laskát (metéltet) megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a tejfölt, a 4 tasak vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, és jól összetörjük egy villával, majd belekeverjük a mazsolát. Kemény habot verünk 4 tojásfehérjéből, majd hozzáadjuk a túrós masszát, amit óvatosan belekeverünk, majd hozzáadjuk a laskát (metéltet), azt is óvatosan belekeverjük.

Egy tepsit megkenünk vajjal, a réteslapokat kettéosztjuk úgy, hogy fele az aljára, fele a tetejére jusson, a réteslapok közé tesszük a túrós masszát.

Szép pirosra megsütjük közepes kis lángon. Mikor kész, megszórjuk porcukorral. Négyszögekre vágjuk, lehet hozzá adni eper öntetet, vaníliaöntetet stb..

Megjegyzés

Mivel Varga a családnevem, szégyen is lenne, ha nem ismerném az igazi vargabéles készítését, amit itt nálunk, Marosvásárhelyen és Kolozsvárott készítettek először...
- mjjbaba

Ezek is érdekelhetnek

Friss