Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi túrófánk

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrófánk elkészítéséhez először a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével. A fehérjéből kemény habot verünk a megmaradt cukorral.
  2. A lisztes túróhoz hozzáadjuk a cukros tojássárgájákat, majd óvatos mozdulatokkal hozzá forgatjuk a fehérjehabot is.
  3. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk a fánkokat.
  4. Felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. Lekvárral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss