Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi túrófánk

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj

Elkészítés

    1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével. A fehérjéből kemény habot verünk a megmaradt cukorral.
    2. A lisztes túróhoz hozzáadjuk a cukros tojássárgájákat, majd óvatos mozdulatokkal hozzá forgatjuk a fehérjehabot is. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a masszát 1,5 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk a fánkokat. Felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. Lekvárral vagy cukrozott tejföllel kínáljuk.

    ELRONTHATATLAN SZALAGOS FÁNK >>> 

    GYORS TÚRÓFÁNK >>> 

    PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin