Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves

Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves
Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves
Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves
Erdélyi tárkonyos medvehagymás zöldségleves

Hozzávalók

  • 1 liter füstölt csülök főzőleve
  • 2 dl kolbász főzőleve
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • fél karalábé karalábé
  • 3 db zsenge karalábé levél
  • 1 db kicsi zeller
  • 3 ág zellerlevél
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • egy szál póréhagyma
  • fél csokor medvehagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 db kicsi fejessaláta
  • 3 db nagy burgonya
  • 1 ek friss tárkonylevél
  • 1 csokor kapor
  • 2 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom
  • tárkonyos ecet
  • almaborecet

Elkészítés

    A zöldségeket megpucolom, felvágom.
    A csülök és a kolbász főzőlevébe - melyben már voltak a főzéshez használt zöldségek - beleteszem a zöldségeket. A chilit egészben.
    Amikor a zöldségek megfőttek, behabarom a levest a tejföllel és a liszttel.
    Facsarok bele citromot, locsolok bele ecetet, tálaláskor merek a levesből, ráteszek 1 db chilit, s medvehagymavirággal díszítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin