Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi tárkonyos bableves

Hozzávalók

  • 50 dkg tarkabab
  • 0,5 kg oldalas
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db paprika
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek durumbúza liszt
  • 1 tk paprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 tk tárkony
  • 2 ek tárkonyos ecet
  • 1 tk petrezselyem
  • tejföl
  • lila hagyma

Elkészítés

    1. A babot előző este beáztatjuk, a füstölt húst megmossuk. Feltesszük főni a füstölt húst a babbal, amikor félig megpuhult hozzáadjuk a darabokra vágott zöldséget, hagymát. Sózzuk, de csak óvatosan a füstölt hús miatt.
    2. Amikor megfőtt minden, egy serpenyőben rántást készítünk, az olajhoz hozzáadjuk a lisztet és pirítjuk, majd rátesszük a piros paprikát, gyorsan összekeverjük és felengedjük hideg vízzel, a paradicsomlével és kavargatjuk. Amikor felforr beleöntjük a levesünkbe.
    3. A végén hozzáadjuk a felaprított tárkonyt, és a tárkony ecetet, a petrezselyemet, ezzel 2-3 percig főzzük. Tálaláskor lehet tejföllel és lila hagymával kínáljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI TÁKONYOS RECEPT >>> 

    13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin