Erdélyi raguleves

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db csirkemell
  • 1 doboz kukorica
  • 1doboz zöldborsó
  • 4 darab krumpli
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 sárga répa
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 tojás
  • tejföl
  • majoránna
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Kicsontozzuk a csirkemellet és apró kockákra vágjuk, majd vajon szép pirosra sütjük, állandó kavargatás közben.
    A zöldségeket is apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk a csikemellhez. Majoránnával és sóval ízesítjük. Utána felöntjük vízzel, és amikor a zöldségek készre főttek beletesszük a kukoricát és a zöldborsót. 5 percig főzzük, majd 2 kanál lisztből, a tojásból és a tejfölből keveréket készítünk, amit ráöntünk a levesre. Összekeverjük, levesszük a tűzről és majoránnát szórunk a tetejere. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Megjegyzés

Nálunk nagyon bevált leves.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 4 évvel ezelőtt
Remek, köszönöm! Menümben 2012 40. hét, csütörtök! További kellemes főzőcskét, Nani.
Tetézi Éva 5 évvel ezelőtt
Köszi a receptet! A gyerekek még \"nyam-nyam\"-oztak is közben. :) Tényleg finom: tárkonnyal, babérlevéllel, lestyánnal. Az elején a vajon megpirítottam a hagymát, úgy ment rá a husi...
dr. Görgey Anna 5 évvel ezelőtt
Fincsi lett. Én is tettem bele plusz fűszereket.
Sebestyen Ildiko 5 évvel ezelőtt
Biztos nagyon finom, de gondolom a \"nalunk nagyon bevalt \" a csaladra es nem Erdelyre ertendo !
Dugjunk Egyet vagy Kettöt 5 évvel ezelőtt
Igen, tárkony, vagy babérlevél illik még bele, hogy kicsit savanykás legyen.
Illés Emma 5 évvel ezelőtt
Igen,a tárkony és a lestyán adja a jellegzetes ízt.
dohel 5 évvel ezelőtt
Ehhez a leveshez, és egyéb erdélyi finom étkekhez ajánlom a tárkony használatát, nagyon ízletessé teszi az ételeket.

Hasonló Receptek

Magazin