Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi padlizsánkrém

MME MME
6 4.1/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöblítjük. Vágódeszkán összetörjük (vagy turmixoljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját, és fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat. Pirított vagy sima kenyérrel és paradicsommal kitűnő.

Megjegyzés

Az egyik eredeti Erdélyből származó padlizsánkrém recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss