Erdélyi padlizsánkrém

default user icon
6 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán
  • só, bors ízlés szerint
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöblítjük. Vágódeszkán összetörjük (vagy turmixoljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját, és fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat. Pirított vagy sima kenyérrel és paradicsommal kitűnő.

Megjegyzés

Az egyik eredeti Erdélyből származó padlizsánkrém recept.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szigeti Hanna 2 évvel ezelőtt
A tojásokat nem külön kell belekeverni, hanem a tojássárgából és az olajból sűrű majonézt készítünk, azzal keverjük el a pépesre zúzott padlizsánt, egy fej finomra reszelt vöröshagymát és két-három kanálka édes mustárt. Szerintem a bors fölösleges, ront az ízén. Delikáttal ízesítjük. Az édes mustártól kap egy különlegesen pikáns ízet. Isteni finom így.
3 évvel ezelőtt
Az erdélyi nagymamám rengetegszer készített padlizsánkrémet, az ő receptjében nem volt tojás, viszont ecet és egy kis mustár igen. Paradicsommal és friss kenyérrel ettük. Isteni.
Nyitrai Ildikó 4 évvel ezelőtt
Köszönöm! Tényleg nagyon finom! Egyszer, nagyon régen, egy munkatársam hozott ilyet, aki Romániából, Erdélyből települt át. Azóta kerestem ezt az ízvilágot. Remek!
Boros Zoltan 5 évvel ezelőtt
Valóban ez a legjobb, de mi sem teszünk bele tojást.
Tünde-Rebeka 6 évvel ezelőtt
Igy a legjobb elkésziteni. De tojás nélkül. Igy szoktuk mi enni Erdélyben.
llooll 8 évvel ezelőtt
nagyon szépen köszönöm ez az amit kerestem :-) imáááádom 1000köszi érte

Hasonló Receptek