Erdélyi pacalleves

default user icon
3 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pacal
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 3-4 szál petrezselyemgyökér
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom
  • babérlevél, lestyán, tárkony
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés

    Elkészítés: A pacalt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és apró darabokra vágjuk. Abban a lében, amiben a pacal főtt, megfőzzük a répát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket. Tejföllel behabarjuk, és citromkarikával, fokhagymás tejföllel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kulcsar sandor 11 évvel ezelőtt
A pacalt 1-1,5 órán át kell főzni sós vizben (ha nincs előfőzve), majd a levet úgy ahogy van ki kell önteni, mert kellemetlen, erős szagú. Aztán az edény aljára teszünk 1-2 marhacsontot (lehet velőscsont is), és a közben kihűlt, apróbb csikokra vágott főtt pacalt. Ekkor adjunk hozzá néhány darab sárgarépát és petrezselyemgyökeret, egy nagyobb reszelt répát, babérlevelet, LESTYÁNT, borsot, sót egy gerezdnél lényegesen több fokhagyma kell bele, akár egy nagyobb fejnyi, apróra reszelve vagy nyomva. Egy óra főzés után tejföllel behabarjuk. Forrón tálaljuk külön tejföllel, esetleg piritott zsemlével, csipős paprikával, citromlével. A LESTYÁN rendkivül fontos, mert nélküle jellegtelen lesz a csorba, amely elsősorban az erdélyi románság eledele. Jó étvágyat hozzá!
kokri 11 évvel ezelőtt
Az igazi erdélyi pacal csorba levest, lábszárcsonttal főzik, az edény aljára leteszik a csontokat és arra jön a apcal, de csak a második főzőlébe, mert az első pacallét le kell önteni, mert megeshet, hogy fura szaga lesz.
kokri 11 évvel ezelőtt
Az igazi erdélyi pacal csorba levest, lábszárcsonttal főzik, az edény aljára leteszik a csontokat és arra jön a apcal, de csak a második főzőlébe, mert az első pacallét le kell önteni, mert megeshet, hogy fura szaga lesz.

Hasonló Receptek

Magazin