Erdélyi mézes pogácsa

default user icon
3/5

Hozzávalók

Elkészítés

    Elkészítés: 12 dkg porcukrot, 1/2 csomag vaníliás cukrot 1/2 óráig
    keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két
    szem finomra tört szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját és 15 dkg
    langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2
    csomag sütőport és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyan
    dolgozható tésztát kapjunk. A tésztát lehetőség szerint pár óráig hideg
    helyen pihentetjük. Sütés előtt kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb
    pogácsavágóval kiszúrva, erősebben zsírozott tepsibe téve, tetejüket
    még 1 tojásfehérjének 8 deka cukorral és kevés citromlével készült
    könnyen kenhető mázzal vonjuk be, illetve kenjük meg tollal.

    A cukros máz helyett tojássárgáját is használhatunk a bekenésre.

    Közepes tűznél jól kisütjük. Sütés után 1-2 napra zárt edénybe tesszük, hogy puhuljon.
    igen jó.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin