Elkészítés: A marhalapockát vékony, kb. 6 cm hosszú csíkokra vágjuk, jól megmossuk.
A ceruzavastagságú csíkokra összevágott szalonnát a zsírban átpirítjuk, majd a zsírt leszűrjük róla, és a szalonnát félretesszük. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, ezután felöntjük a borral, beletesszük a paradicsomot, és állandó keveréssel néhány percig főzzük.
Ezután beletesszük a húst, borssal, majoránnával meghintjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk hozzá.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a megsütött szalonnát, ezzel még egyszer jól átpároljuk, és rövid, sűrű lével tálaljuk.
Köretnek hagymás tört burgonyát, esetleg puliszkát (kukoricakását) adunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre