Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi ludaskása

default user icon
3 4.4/5

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál libazsír,
  • a maceszgombóclevesből maradt libaleves,
  • 2-2 szál levesben főtt sárga- és fehérrépa;
  • a tetejére:
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • finomliszt,
  • a sütéshez bőven olaj

Elkészítés

    A rizst váltott hideg vízben alaposan megmossuk, és hideg vízben egy éjszakán keresztül állni hagyjuk. Másnap a hagymát apróra vágjuk, a libazsíron aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt rizst beleöntve, néhány percig sütjük. Kétszer annyi levessel öntjük le, mint amennyi a rizs, és lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét idő előtt elfőné, levessel pótoljuk. A végén a kis kockákra vágott főtt sárga- és fehérrépát beleforgatjuk, és tűzálló tálra „talapzatot” készítünk belőle. A kisebb darabokra vágott, főtt libahúst a tetejére rakjuk, és az egészet a sütőben vagy mikrohullámú készülékben átforrósítjuk. Mialatt a rizses hús melegszik, a két fej hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük. Tálalás előtt a rizses húsra halmozzuk, hogy teljesen betakarja.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Yarra
Csak a hozzávalókból maradt ki véletlenül a libahús, a szövegben benne van. Gondolom, mindenki oylan libahúst rak bele, amilyet szeretne.
syatzza
Na de jóember a hóember, hol van ebben a libahús? És a lúdnak melyik része? Csak nem 1 egész liba kerül bele? Nane!
syatzza
Na de jóember a hóember, hol van ebben a libahús? És a lúdnak melyik része? Csak nem 1 egész liba kerül bele? Nane!

Hasonló Receptek

Magazin