Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi juhtúrós gombócleves

MME MME
2
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojást felverjük, majd belekeverjük a búzadarát, 1 evőkanál lisztet és a juhtúró felét, majd félretesszük.

A másik kanál lisztet a vajon megfuttatjuk, 3 dl vízzel, folytonos keverés mellett felengedjük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az alaplevet és további 4 dl vizet, felforraljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, pár percig főzzük, majd belekeverjük a tejföllel kikevert 5 dkg juhtúrót. Ecettel, sóval, cukorral ízesítjük.

A félretett juhtúrós masszát apró golyókká formáljuk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Ha a gombócok megpuhultak, tálalhatjuk a levest.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss