Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Erdélyi hájas tészta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Erdélyi hájas tészta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 10
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kg friss háj
  • A rétestésztához:
  • 90 dkg liszt
  • 6 tojás sárgája
  • 6 kanál tejföl
  • 3 evőkanál ecet
  • 2 kávéskanál só
  • Valamint:
  • kemény szilvaíz
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A friss disznóháj hártyáit leszedjük, a hájat ledaráljuk, majd összedolgozzuk 50 dkg liszttel. 5 részre osztjuk, és hidegben tartjuk felhasználásig.

A 90 dkg lisztet összedolgozzuk a tojássárgákkal, a tejföllel, az ecettel és a sóval, majd langyos vizet adunk hozzá. Amikor összeállt a tészta, kinyújtjuk, és egy széles késsel rákenjük az első adag hájat. Ezután 4 irányból behajtogatjuk a tésztát, letakarjuk, és 1,5 órát hidegben pihentetjük.

Ezután elővesszük, lisztezett gyúródeszkán lisztezett nyújtóval ugyanakkorára nyújtjuk, mint elöző alkalommal, és rákenjük a következő adag hájat. Összehajtogatjuk, vigyázva, ugyanabban a sorrendben: balról, alulról, jobbról, felülről hajtsuk a széleket. 1,5 órát pihentetjük. Ez a művelet addig tart, míg minden adag hájat felkentünk és pihentettünk.

Az utolsó nyújtás után forró késsel 6x6 cm-es négyzeteket vágunk a tésztából, és a közepükre 1-1 mokkáskanálnyi szilvalekvárt teszünk. Félbehajtjuk, de nem nyomkodjuk! A tepsibe kellő távolságra tesszük, mert ha minden jó, akkor szép levelesre szétnyílnak, és kell a hely minden tésztának.

Forró sütőben sütjük. Mikor kész, kivesszük, és megszórjuk porcukorral. Majd 10 perc elteltével újra megszórjuk.

Megjegyzés:

Lehet dióval és mákkal is tölteni.

A receptet és a fotót TtMarika küldte. Köszönjük!



TtMarika receptjeiből:
Erdélyi hájas tészta
Tejszínes citromtorta
Epertorta vagy málnatorta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Húsvéti sütemények
A nagy vendégjárásra és a családi együttlétre mindenki készül finom sütikkel. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Legényhódító süti Legényhódító süti
Csokoládés szívkeksz Csokoládés szívkeksz
Medvehagyma-pesto Medvehagyma-pesto
Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves
Sajtos csiga (élesztő nélkül) Sajtos csiga (élesztő nélkül)
Árpagyöngy-rizottó sült kelbimbóval Árpagyöngy-rizottó sült kelbimbóval
Halas tortilla-szendvics Halas tortilla-szendvics
Márványos pudingos süti Márványos pudingos süti
Tojásos kosárka Tojásos kosárka
New Orleans-i jambalaya New Orleans-i jambalaya
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124017_lazar-chef-110.jpg Húsvéti jótékonysági gasztro-show Lázár Cheffel

Április 4-én szombaton, a Lázár Chef által megálmodott húsvéti reform menüket kóstolhatják meg az érdeklődök.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124008_sult-hagyma-110.jpg Ropogós és fűszeres sült hagyma

Ha szeretitek a sült hagymát, ezt a nagyon mutatós finomságot érdemes kipróbálni. Buliban is nagy sikert arathatunk vele jóféle…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept