Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi gombócleves

MME MME
3 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a gombócokat, összekeverve 5 dkg juhtúrót, a tojást, 1 evőkanál lisztet, 1 evőkanál búzadarát és a finomra vágott kapor felét, pici sót. Félretesszük pihenni.

A lisztet megfuttatjuk a vajon, majd 3 dl vízzel felengedjük, és sűrűre főzzük. Lassan még 1 l vízzel engedjük fel, és beletesszük a leveskockákat is, meg a zúzott fokhagymát. Ötpercnyi főzés után belekeverjük a tejföllel simára kevert maradék juhtúrót, és ecettel/citromlével és kis cukorral, sóval ízesítjük. Ha felforrt, beletesszük az apró, vizes kézzel formázott gombóckákat, és forrástól számított 10 percig főzzük.

Ezek is érdekelhetnek