Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi galuska

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a tojásokkal, a reszelt sajttal, kevés sóval és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjunk, tésztát keverünk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, de nem dolgozzuk ki, akkor jó, ha egy kissé csomós marad. Fél órát pihentetjük, majd forró, sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Készre főzzük, kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, ropogósra sütjük, és a pörcöt kiszedjük. A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban, és forró tálra öntjük. Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk, a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk. Salátával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek