Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi csorbaleves II.

MME MME
1
75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, és még körülbelül 2 percig, állandó keverés mellett együtt
dinszteljük. Ezután felengedjük vízzel, s amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a felkockázott répát, fehérrépát és az apró káposztát. Sóval, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük, majd belerakjuk a babérlevelet és a csomóba kötött zöldfűszereket (zellerlevél, petrezselyem, kapor, lestyán), így a végén könnyebben kiszedhető.

Amikor a leves elkészült, hozzáadjuk a tejfölt, s pár perc alatt összefőzzük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss