Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi csorbaleves II.

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 50 dkg savanyított apró káposzta
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • őrölt bors
  • kevés ételízesítő
  • 2 babérlevél
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • kapor
  • pár szál lestyán
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, és még körülbelül 2 percig, állandó keverés mellett együtt
    dinszteljük. Ezután felengedjük vízzel, s amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a felkockázott répát, fehérrépát és az apró káposztát. Sóval, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük, majd belerakjuk a babérlevelet és a csomóba kötött zöldfűszereket (zellerlevél, petrezselyem, kapor, lestyán), így a végén könnyebben kiszedhető.

    Amikor a leves elkészült, hozzáadjuk a tejfölt, s pár perc alatt összefőzzük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 09. hét. Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin