Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi csorba oldalasból

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg húsos sertésoldalas
  • 30 dkg káposzta
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 szál lestyánlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 dkg liszt
  • citromlé

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A felhevített olajon kevergetve megpároljuk, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, majd rövid pirítás után felöntjük 1,5–2 liter vízzel.
    2. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd a leveshez adjuk. Beletesszük a lestyánlevelet és az összezúzott fokhagymát, majd lefedve, kis lángon kb. 50 percig főzzük. Akkor jó, amikor a hús szinte leválik a csontról. A kész levest citromlével savanyítjuk.

      12 KIPRÓBÁLT ERDÉLYI CSORBA RECEPT! >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin