Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi csorba húsgombóccal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5-6 személynek:
  • 40-50 dkg darált marhahús
  • 1 db tojás
  • 5 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 kis karalábé
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • lestyán (friss vagy szárított) ízlés szerint
  • 2 db zöldségleveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleveskockát, majd hagyjuk főni.

    A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, 1 tojást és a rizst. Gusztusos kicsi gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 45 perc).

    Ezután elkészítjük a tejföl ös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk). Felforralás után tálalhatjuk is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin