Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi csorba csirkemájas húsgombóccal

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 70 dkg húsos marhacsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis zeller (gumó+levél)
  • 1 fej karalábé levelestül
  • 5 db kelbimbó
  • 6 db kelkáposztalevél
  • 5 db csiperkegomba
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • egész feketebors
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős paprika
  • szárított lestyán
  • 15 dkg savanyított káposzta
  • 1 dl káposztalé
  • 0,5 citrom
  • 1 dl fehérbor
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 bögrényi főtt hús
  • 1 púpozott evőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A húsos csontot felteszem főni. Sózom, borsozom. Közben megpucolom és felvágom a zöldségeket. A csontokat kb. 90 percig gyöngyözően főzöm. A habot eltávolítom.

A csontokat kiveszem, a húst lefarigcsálom róla, felaprítom, keverőtálba teszem. A csontokat eldobom. A zöldségeket, a káposztát a levesbe teszem, fűszerezem, tovább főzöm.

Közben elkészítettem a gombócokat a főtt húsból, a felaprított csirkemájból, újhagymából, petrezselyemből, a rizsből, a tojásból és a lisztből, a levesbe teszem.

Amikor már puhák a zöldségek és a gombócok is megfőttek, hozzáadom a káposztalevet, a bort, facsarok bele citromot, szórok rá lestyánt.

Lehet tálalni. Aki akar, kanalazhat rá még tejfölt.

Megjegyzés

Fantasztikus leves, remélem, ízleni fog nektek is, ha kipróbáljátok. Annyira tartalmas, hogy akár egytálnak is megteszi. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss