Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdélyi almás süti

default user icon
3 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 16,5 evőkanál cukor
  • 16,5 evőkanál olaj
  • 16,5 evőkanál tej
  • 3 egész tojás
  • annyi lisztet + 1 sütőport keverek hozzá, amennyit felvesz, de maradjon kissé lágy, ragacsos
  • 4-5 db alma reszelve
  • fahéj
  • pici citromlé
  • mazsola rumba áztatva (elhagyható)

Elkészítés

    Elkészítés: Az egészet összekeverem. A tészta egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsibe kenem és megszórom búzadarával. Rápakolom a fahéjas mazsolás reszelt almát, amit előtte jól kinyomkodtam. Ennek a tetejére kenem a tészta másik felét. 180 fokos sűtőben kisütöm (kb. 40 perc, de lehet látni, mikor jó). A tetejére porcukor kerül.

Megjegyzés

Az adagok egy nagy (sütőméretű) tepsihez elegendők. Ha nincs akkora tepsi, akkor mindenből csak 12 evőkanállal mérjetek. Nagyon finom, én már nagyon untam a linzeres almást, örültem, mikor megkaptam ezt a receptet.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Évi48
Ma megsütöttem ezt a sütit. Tapasztalatom a következő: a maga nemében finom sütemény,könnyű a tésztája,szinte piskótaszerű. Nem kell 16,5 kanalazni,nyugodtan lehet 17-18 kanállal használni mindenből,hogy a gáztepsi tele legyen. Én az alsó tésztát is meghintettem fahéjjal,és darált diót szórtam rá.Az almát szintén megszórtam fahéjas cukorral,és darált dióval. A tésztába kevertem 3 csomag vaniliáscukrot is. A liszt mennyiségéről csak annyit,hogy sűrűn folyónak kell lennie a masszának ahhoz,hogy el lehessen kenni. A tepsit olajoztam és liszteztem,így könnyebb kivenni a megsült tésztát. Ajánlom mindenkinek,érdemes megsütni.
coniglio
Szia Évi! Igen, a búzadara azért kell, hogy felszívja az alma levét. Nem kell sok, csak meghinted vele, de tökéletesen megfelel a dió, vagy a zsemlemorzsa is, sőt, biztosan jobb ízt is ad neki :)
Évi48
Izgatja a fantáziámat ez a süti,mert gyors és egyszerű,csak azt nem értem,miért kell a búzadara,és mennyi? Esetleg az alma levét felszívni? Na,és ha darált diót,vagy zsemlemorzsát teszek helyette,? Kérlek,válaszolj mielőbb!!

Hasonló Receptek

Magazin