Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi almás csülök

120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előkészített csülköt hegyes késsel sűrűn beszurkálom, ezekbe a lyukakba dugdosom a finomra vágott tárkonylevelet, majd besózom, így hagyom a hűtőben állni 1 napig.

A pácolt csülök alá kevés vizet öntök, és fedő alatt puhára párolom, ha kell, pótolom a folyadékot. Amíg a hús puhul, megtisztítom az almát, és hideg vízbe félreteszem. Amikor a hús megpuhult, kiveszem a párolóléből, hagyom kihűlni, majd kicsontozom, éles késsel felszeletelem.

A párolólében a cikkekre vágott almát félpuhára főzöm, hozzáteszem a felszeletelt húst, és az egészet az előzőleg elkészített rántással berántom, kiforralom.

Forrón tálalom, párolt rizst, vagy erdélyi szokás szerint kukorica puliszkát adok mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss