Elkészítés: Az előkészített csülköt hegyes késsel sűrűn beszurkálom, ezekbe a lyukakba dugdosom a finomra vágott tárkonylevelet, majd besózom, így hagyom a hűtőben állni 1 napig.
A pácolt csülök alá kevés vizet öntök, és fedő alatt puhára párolom, ha kell, pótolom a folyadékot. Amíg a hús puhul, megtisztítom az almát, és hideg vízbe félreteszem. Amikor a hús megpuhult, kiveszem a párolóléből, hagyom kihűlni, majd kicsontozom, éles késsel felszeletelem.
A párolólében a cikkekre vágott almát félpuhára főzöm, hozzáteszem a felszeletelt húst, és az egészet az előzőleg elkészített rántással berántom, kiforralom.
Forrón tálalom, párolt rizst, vagy erdélyi szokás szerint kukorica puliszkát adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre