Elkészítés: Egy nagyobb tálba vagy lábosba teszünk egy szép, sovány, 1 kg-os sertéscombot, és leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (így mérjük meg a szükséges víz mennyiségét). A hűst kiemeljük, a vízbe 1-1 evőkanál borókabogyót, koriandert és 2 fej apróra vágott fokhagymát teszünk. 2 evőkanál sóval ízesítjük, és fedő alatt 30 percet lassú tűzön forraljuk a vizet, majd lehűtjük.
Ha kihűlt, ebbe a vízbe fektetjük a húsdarabot, és gondosan lezárva 1 hétig a hűtőben tartjuk. 1-2-szer megforgatjuk.
A húst a pácléből kiemeljük, leszárítjuk, felszeleteljük.
Sűrű palacsintatésztát készítünk, a pácolt hússzeleteket beleforgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. Nagyon finom és
különleges!
Párolt zöldségekkel körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre