Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei pecsenye

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg sovány sertéscomb
  • A páchoz:
  • 1 evőkanál borókabogyó
  • 1 evőkanál koriander
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • Palacsinta tészta:
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl olaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálba vagy lábosba teszünk egy szép, sovány, 1 kg-os sertéscombot, és leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (így mérjük meg a szükséges víz mennyiségét). A hűst kiemeljük, a vízbe 1-1 evőkanál borókabogyót, koriandert és 2 fej apróra vágott fokhagymát teszünk. 2 evőkanál sóval ízesítjük, és fedő alatt 30 percet lassú tűzön forraljuk a vizet, majd lehűtjük.

Ha kihűlt, ebbe a vízbe fektetjük a húsdarabot, és gondosan lezárva 1 hétig a hűtőben tartjuk. 1-2-szer megforgatjuk.

A húst a pácléből kiemeljük, leszárítjuk, felszeleteljük.

Sűrű palacsintatésztát készítünk, a pácolt hússzeleteket beleforgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. Nagyon finom és
különleges!

Párolt zöldségekkel körítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss