Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcstorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 piskótalap
  • 60 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 csomag tortazselé
  • 8 dl víz
  • tejszínhab a díszítéshez
  • étkezési keményítő
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 20-25 dkg cukor
  • 50 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A pudingport kikavarjuk 3-4 evőkanál hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingot, és habosra keverjük.

A piskótalapot 4 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel, és megszórjuk az erdei gyümölccsel, majd rátesszük a következő lapot. Addig folytatjuk, míg rá nem kerül a 4. lap is.
A legfelső lapot vékonyan megkenjük krémmel, vékonyan megszórjuk étkezési keményítővel, és kirakjuk a gyümölcsökkel.

A tortát körbepapírozzuk, és nyomózsákkal vékonyan tejszínhabbal keretezzük, hogy ne folyjon le a zselé. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a zselét.

A zselét és a 8 dl vizet egy edénybe öntjük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehűtjük. Ha már langyos a zselé, kivesszük a tortát a hűtőből, és szép óvatosan leöntjük a zselével.
Ha megkötött a zselé, óvatosan lehúzzuk a torta oldaláról a papírokat, és bekenjük krémmel a torta oldalát úgy, hogy eltakarja a piskótát. Végül a torta tetejét nyomózsákkal díszítjük.

Megjegyzés

Tatám szülinapjára készitettem.
- Sajtkrumpli

Ezek is érdekelhetnek

Friss