A zselatint áztassuk be és hagyjuk megduzzadni. A gyümölcsöt olvasszuk ki, passzírozzuk át, majd keverjük össze a szörppel. Adjuk hozzá háromlapnyi zselatint, majd tegyük félre a keveréket.
Vegyítsük össze a joghurtot, a túrót és a citromlevet a maradék zselatinnal. A habtejszínhez adjuk hozzá a keményítőt, majd verjük kemény habbá. Keverjünk három kanál tejszínhabot a gyümölcsös elegyhez, a maradékot pedig adjuk a túrókrémhez.
A gyümölcsös és a túrós masszát felváltva kanalazzuk a kuglófformába, majd villával kicsit keverjük össze, így márványos mintájú lesz a krém. A krémet legalább 4 órára tegyük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt a kuglófformát egy pillanatra mártsuk meleg vízbe, majd borítsuk ki a krémet egy tányérra, és a közepét töltsük meg gyümölccsel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre