Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdei gyümölcsös halava, az indiai boldogságpuding

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg búzadara
  • 4 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 20-30 dkg gyümölcs
  • 1 mk vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Alacsony lángon pirítjuk (legalább 15 percig), miközben folyamatosan kevergetjük, hiszen a dara könnyen megéghet.
    2. A cukrot és a vizet együtt felforraljuk. Amikor a víz forr, beletesszük a megtisztított gyümölcsöt és pár percig főzzük, majd forrásban tartjuk.
    3. A gyümölcsös cukorszirupot hozzáöntjük a megpirult búzadarához, megszórjuk vaníliás cukorral és folyamatos kevergetéssel addig főzzük, amíg a daraszemek megfőnek, a masszánk pedig puding állagúvá válik, és elválik az edény falától. Melegen, hidegen is egyaránt fogyasztható.
    4. Tálalhatjuk fagyis kanállal adagolva, de ha kihűlt, gombócokat is formálhatunk belőle. A maradék gyümölccsel díszíthetjük. Amennyiben magvakkal szeretnénk ízesíteni a halavát, akkor azokat a búzadarához adjuk pirítás közben. Kakaós és más íz esetén az ízesítést a végén keverjük a halavához. 

    ÍGY KÉSZÍTHETED EL AZ ERDEI GYÜMÖLCSÖS HALAVÁT, AZ INDIAI BOLDOGSÁGPUDINGOT >>> 

    DARAHALAVA MOGYORÓVAL ÉS MAZSOLÁVAL >>> 

    30 PERCES INDIAI VACSORA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD: EGYSZERŰ TOJÁSCURRY ILLATOS RIZZSEL >>> 

Megjegyzés

Az Étel Élet. A Te segítségeddel adjuk.

Támogasd ételosztó munkánkat adód 2x1%-ával, hogy ilyen finomságokkal segíthessünk naponta 3000 rászorulót országszerte!

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Technikai szám: 0389
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin