Keress receptre vagy hozzávalóra

Erdei gyümölcsös fagyi házilag

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg natúr joghurt
  • 30 dkg erdei gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli)
  • 6 dkg méz
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadunk 20 dkg erdei gyümölcsöt, és botmixerrel összedolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy kb. 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
    2. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk a maradék gyümölcsöt, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újra átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
    3. A fagyit fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, és úgy kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek