Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdei gyümölcsleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 4 ek liszt
  • 6 ek kristálycukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • szegfűszeg (ízlés szerint )
  • 3 pohár natúr joghurt vagy erdei gyümölcsös joghurt
  • 0,5 rúd vanília
  • 1 db citrom (felkarikázva)

Elkészítés

    1. A fagyasztott gyümölcsöket mély lábasba szórjuk, és felöntjük vízzel (először inkább kevesebb vizet öntsünk rá, nehogy túl híg legyen). Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, hozzáadjuk félbevágott vaníliarudat, majd néhány percig főzzük (nagyon nem kell forralni, hiszen ezek a gyümölcsök puhák).
    2. Elkészítjük a habarást: a lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy sűrű, de csomómentes (palacsintatésztaszerű) legyen. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd 1-2 merőkanállal rákanalazunk a forró levesből, és simára keverjük. Végül lassan a leveshez keverjük. Utoljára felforraljuk a levest, majd hozzákeverjük a gyümölcsjoghurtokat és a citromkarikákat.
    3. Kóstolás után utólag mág ízesítjük. Hidegen tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin