Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokitorta erdei gyümölcsös habbal

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 2 ek víz
  • 2 ek keserű kakaó
  • 1 csipet só
  • 4 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • A tetejére:
  • 2,5 dl cukrász tejszín
  • 2 db lapzselatin
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2 ek cukor
  • 1 tk balzsamecet
  • dekorcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, a vizet, és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is és alaposan kikavarjuk.
    2. A tojás fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor felhabosodott, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet és összekeverjük, majd a tojásfehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát. Végezetül a többi tojáshabot apránként adagoljuk, és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
    3. Egy kerek alakú sütőformát kikenünk olajjal, és formára vágott sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a csokis masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, tűpróbával győződünk meg róla, hogy biztosan átsült. Rácson hűlni hagyjuk.
    4. Amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral, és meglocsoljuk a balzsamecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn, vagy szitán átnyomjuk, átpasszírozzuk. A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben feloldjuk, úgy, hogy langyosra felmelegítjük és lehűtjük, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként, így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk, fehér tejszín rózsákkal, és dekorcukorral díszítjük.

    13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! >>>  

    15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

    EZERFÉLE TORTA - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Aki erre a tortára ránéz, már mosolyog és azt érzi itt a tavasz.és vidám lesz! Az ízvilága a sok gyümölcs miatt a tavaszt és a nyárt idézi.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin