Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gombás tészta

45 perc
egyszerű
költséges
1 adag

Elkészítés

  1. A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A szárított gombákat kb. 2-3 dl forró vízbe áztatjuk, a csiperkegombát felszeleteljük, a zellerszárat és a sárgarépát felkarikázzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra felaprítjuk, a cheddar sajtot  lereszeljük.
  3. Olívaolajon kb. 2 perc alatt megpirítjuk a csiperkegombát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk és megborsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval is, majd alaposan összekeverjük.
  5. A szárított gombákat kivesszük a vízből, és a serpenyőbe tesszük a többi zöldséghez. Átkeverjük, és további 3-4 percig főzzük. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is hozzákeverjük. Végül megszórjuk zöldfűszerekkel.
  6. A gombás ragut a tésztával tálaljuk, a tetejére cheddar sajt kerül.


    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>
     

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss