Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdei gombás szarvasszeletek medvehagymás tésztával

Hozzávalók

  • 30 dkg szarvascomb
  • bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ág kakukkfű
  • 25 dkg erdei gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg tészta (medvehagymás)
  • víz (a tészta főzéséhez)

Elkészítés

    1. A szarvascombot kér körülbelül 2-3 cm vastag szeletre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
    2. Egy serpenyőben olívaolajt forrósítunk és 3-3 perc alatt megsütjük a húsok mindkét oldalát. Kiszedjük, majd félretesszük.
    3. A serpenyőben maradt szaftra ráöntjük a gombakeveréket, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd egy nagy csipet sóval és 3 ág kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük tejszínnel, a húsokat belerakjuk, és így összerotyogtatjuk az egészet kb. 15 perc alatt.
    4. A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
    5. Tálaláskor a tésztát a tányérra rakjuk, a húsokat elfelezve a "tésztafészek" tetejére rakjuk, és gazdagon megöntözzük a gombás-tejszínes szafttal.

Megjegyzés

A kedvenc óföldeáki medvehagymás tésztámmal tökéletes párost alkot a vad és a gomba!

BoldogAgi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin