Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdei gombás-gesztenyés metélt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg erdei gomba (vargánya, sárga rókagomba)
  • 15 db hámozott, előfőzött gesztenye
  • 1 csokor kakukkfű
  • frissen őrölt rózsabors
  • 2-3 dkg jeges vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt gombákat vajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a darabolt gesztenyét, az aprított kakukkfüvet és kb. fél decilitert a tészta főzőlevéből, majd 2-3 percig tovább pároljuk.

    A tűzről levéve hozzáadjuk a jeges vajat, és a serpenyőt rázogatva megvárjuk, míg elolvad benne - szinte besűríti a ragu levét.

    Végül összekeverjük az előzőleg sós vízben kifőzött tésztával, és tányérra halmozzuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin