Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erdei gombás gerslirizottó konfitált kacsamájjal

Hozzávalók

  • 40 dkg gersli
  • 15 dkg gombakeverék
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 10 dkg parmezán
  • 20 dkg kacsamáj
  • 20 dkg kacsazsír
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Leöblítjük a gerslit. Forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, és 2-3 percig pirítjuk együtt. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük. 
    2. A kacsazsírt felolvasztjuk, és a falatnyi darabokra vágott májat közepes lángon 15 percig főzzük benne. Kiemeljük a májat, és melegen tartjuk. 
    3. 5 dkg vajat felforrósítunk, és megforgatjuk benne a gerslit. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és a gombát. Addig főzzük, amíg a gersli az összes folyadékot magába nem szívta. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a megmaradt vajat és a reszelt parmezánt. A forró májjal kínáljuk gombás gerslirizottót.
Minél többféle gombából készítjük, annál ízletesebb az étel. Jól illik hozzá a shiitake és a laskagomba is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin