Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Epres-zabpelyhes sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg nagyobb szemű zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg barnacukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 6 ek vaj (olvasztott)
  • 50 dkg eper
  • 1 tk keményítő
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek cukor
  • A cukormázhoz (opcionális):
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek tej

Elkészítés

    1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, barnacukrot, fahéjat és sót. Hozzáöntjük a vajat, és jól összedolgozzuk. Egy nagyobb marékkal félreteszünk belőle, a többit oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, nyomkodjuk le alaposan.
    2. A kockára vágott eper felét ráöntjük, megszórjuk pici keményítővel, meglocsoljuk egy kevés citromlével és megszórjuk vékonyan cukorral. Erre jöhet az eper másik fele, majd ismét megszórjuk cukorral, majd rámorzsoljuk a félretett tésztánkat
    3. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a sütink teteje ropogósra nem sül. Mielőtt felvágnánk, mindenképp hűtsük ki jól, akár egy éjszakán át is állhat a hűtőben. Csak ezután lehet szépen szeletelni.
    4. Ha valaki nagyon édesen szereti - bár már maga az eper is finom édes - készíthet rá egy kis cukormázat pluszban: porcukrot tejjel kikeverünk, és ezt vékonyan rácsurgatjuk szeletelés előtt.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

    rengeteg recept eperrel >>> 

    10+2 VILLÁMGYORS EPRES DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    EPRES-ZABOS DESSZERT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTESEN - VIDEÓ! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes