Keress receptre vagy hozzávalóra

Epres-vaníliás tiramisu

default user icon
1

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 30 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 5 dl tej
  • 3 dkg kristálycukor a tejbe
  • 3 ek porcukor a krémbe

Elkészítés

    1. Az eper felét nyolcadokba vágjuk. A vaníliarudat kettévágjuk, az egyik fél magjai a tejszínbe, a másiké a rúddal együtt a tejbe kerülnek. A tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.
    2. A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és pár pecig tobább keverjük, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.
    3. Közben a kihűlt tejbe áztatjuk a babapiskótákat, majd sorban egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezzük őket. A babapiskóta-rétegre kenünk egy adag krémet, majd megszórjuk az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor vagy egész szem eprekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Az utolsó adagot tesóm ette, először húzta a száját, hogy ő ennyit aztán nem tud megenni... aztán a második falatnál már azt mondta, hogy mintha cukrászdában lenne, a harmadiknál pedig megkérdezte, hogy ugye mindet megeheti. Hát kell ennél nagyobb elismerés?

Bonnie23
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ottofon 6 évvel ezelőtt
Tiramisu kávé és kakao nélkül? Hm.. Ettől függetlenül finom lehet, hisz az összetevők mind azok.

Hasonló Receptek

Magazin