A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, és kb. egy-két evőkanál hideg tejet, majd összegyúrjuk a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (A tejet kanalanként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta.)
Az összegyúrt tésztának lecsippentjük az 1/3 részét, majd betesszük legalább fél órára a fagyasztóba, hogy megkeményedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.
A maradék tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre (20x30 cm-es tepsihez), és beletesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd rákanalazzuk az epres tölteléket. (Én a sütőpapíron nyújtottam ki, majd egy gyors mozdulattal átemeltem a tepsibe.)
Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, majd a kisebb szemeket félbevágjuk, a nagyobbakat negyedeljük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan összeforgatjuk. Pár percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás pudingport (vagy a keményítőt) is. Ezután a tepsiben lévő tésztára öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk.
Végül kivesszük a fagyasztóból a tésztát, majd egy nagyobb lyukú reszelőn (pl. káposztareszelő) ráreszeljük az epres töltelékre. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt kiemeljük egy rácsra, és egészen kihűtjük.