Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-vaníliás piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál búzadara
  • ízlés szerint 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 7-10 evőkanál eperlekvár

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Eztán hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport, és könnyedén összekeverjük egy kanállal. Miután egynemű lett, hozzáadjuk a kemény tojáshabot, és lazán elkeverjük.

Egy nagyobb méretű lapos tepsit kikenünk vajjal, kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát szépen elegyengetjük rajta. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sülés közben a tűzhely ajtaját ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta.

A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel, valamint a cukorral jól elkeverjük. A többi tejet tegyük fel főni a búzadarával. Ha a tej felmelegedett, öntsük hozzá a pudingporos, cukros tejet, és főzzük készre a pudingot. Miután kihűlt, kanalazzuk bele a lekvárt, keverjük jól össze. Annyit tegyünk bele, hogy jól kiérződjön a lekvár íze.

Ha elkészült a tészta is, kicsit várjunk, hogy hűljön, majd a sütőpapírt óvatosan húzzuk le az aljáról, és az alsó felére kenjük rá a tölteléket, majd lazán tekerjük fel.

Szeletelés előtt tároljuk hűtőben 2-3 órát, majd szórjuk meg porcukorral.

Megjegyzés

Bármilyen lekvárral, sőt friss gyümölccsel is elkészíthető.
- taiata

Ezek is érdekelhetnek

Friss