Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-vaníliakrémes trifle sült habbal

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg piskótatallér
  • 0,5 dl édes fehérbor (vagy sherry)
  • 30 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 1 ek keményítő
  • A habhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

Elkészítés

    1. A krémhez a tejszínt a vaníliával egy kisméretű forralóedényben felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel jól kikeverjük, ha szép fényes és csomómentes, hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt. A tűzre visszatéve alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
    2. A poharak aljába piskótatallérokat teszünk, meglocsoljuk édes borral vagy sherryvel. A friss, megtisztított epret méretüktől függően negyedeljük vagy apró kockákra vágjuk – elosztjuk a poharakban. Rákanalazzuk a kihűlt vaníliás krémet, majd lefedjük az édes borral átitatott piskótatalérokkal.
    3. A tojáshabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval, kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Ha már keményedik a hab, akkor szórjuk hozzá apránként a cukrot, fényesedésig verjük. A piskótával lezárt csészék tetejére kanalazzuk a kemény tojáshabot, és 250 fokra előmelegített grillsütőben 1-2 perc alatt hagyjuk megpirulni, vagy ha van konyhai fáklyánk, azzal is megsüthetjük a habot.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin