Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Epres túrótorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Epres túrótorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 257
  • Elküldve: 44

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj+a formához
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag zselatin (10 g)
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 2,5 dl tejszín
  • 50 dkg eper

Elkészítés:

A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 5 dkg cukorral és a tojássárgájával. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát. A sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 5 evőkanál vízbe. Tíz perc múlva hozzáöntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót villával összetörjük, és a masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük. A tejszínt és a tojássárgákat külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt a masszába forgatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A tortalapot tálra csúsztatjuk, rárakjuk az eperszemeket (néhány félreteszünk a tálaláshoz), és rásimítjuk a túrós masszát. A hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. A tetejét a félretett eperrel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 7 óra múlva
1 szelet: 345 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Intelligens krémes málnaöntettel Intelligens krémes málnaöntettel
Túrós rétes vaníliás görögdinnyével Túrós rétes vaníliás görögdinnyével
Lazac kukoricás kéregben Lazac kukoricás kéregben
Zöldség-gyümölcs gazpacho húsos levéllel Zöldség-gyümölcs gazpacho húsos levéllel
Málnás tiramisu III. Málnás tiramisu III.
Grillezett csirkeburger Grillezett csirkeburger
Grillezett oldalas kukoricával Grillezett oldalas kukoricával
Rántott szelet variációk (gluténmentes) Rántott szelet variációk (gluténmentes)
Mandulás-csokis szívecskék (gluténmentes) Mandulás-csokis szívecskék (gluténmentes)
Mézes-kapros tökfőzelék Mézes-kapros tökfőzelék
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

Napi tipp
A piacokon megjelentek az első őszibarackok. Ha már nem bírjuk magában falni, akkor belekomponálhatjuk a hétvégi édességekbe. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept