Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres túrótorta V.

default user icon
4/5
Epres túrótorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1-2 csepp citromlé,
  • 1 csipet só
  • 1 jó nagy kanál tejföl
  • 1 tojás sárgája - a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 45-50 dkg tisztított eper félbevágva

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból meggyúrom a tésztát, majd a töltelék elkészültéig hűtőbe teszem. A töltelék hozzávalóit összekeverem, kivéve az epret. Kerek, lekapcsolható tortaformát kivajazok, a tészta több mint felét (kb. 3/5 rész) kinyújtom, beteszem a sütőformába, peremet is formázok, majd beletöltöm a túrós tölteléket. Ezután a félbevágott epreket ráteszem, végül a megmaradt tésztával kinyújtás után beborítom. Egy tojás sárgájával megkenem, majd villával megszurkálom. 200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütöm.

Megjegyzés

Szuper kis süti, mert sikere van, ráadásul kezdők is, mint én, nyugodtan megpróbálhatják.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin