Epres túrótorta sütés nélkül II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg eper
  • 1,5 csomag (15 g) instant zselatin
  • 1,5-2 dl édeskés vermut
  • 15-18 db babapiskóta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db (bio) citrom
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag piros tortabevonó zselé

Elkészítés

    Elkészítés: Az eper 1/3 részét, a legszebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe vagy negyedbe vágjuk.

    A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy hézagmentesen kitölthessük a formát.

    A túrót áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét, jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot is.

    A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával letakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).

    Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra vágjuk, és díszítjük velük a torta tetejét. A tasakon olvasható utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig (legalább fél óráig) hidegre tesszük.

    Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk, hogy szépen elváljon a forma oldalától, lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hossó Anita 4 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Szép hétvégét kívánok! Ani
Kicsi Josie 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam, nagyon finom lett. Tökéletes választás annak, akinek nincs otthon sütője. :)

Hasonló Receptek

Magazin