Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-túrós süti epres habsapkával

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 18 dkg cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás sárgája
  • 50 dkg eper (szeletelve)
  • A habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál eperszörp
  • A díszítéshez:
  • zöld pisztácia

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és pihentetés nélkül egy 30 x 25 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

    Addig a túrós tölteléket elkészítjük. Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk. Az epret megtisztítjuk, és szorosan rákarikázzuk a túrós krém tetejére. (Ha már nem ilyen drága az eper, akkor egész eperszemeket is használhatunk.) Visszatoljuk a sütőbe még további 25-30 percre, amíg a szélén a túró egy kicsit megpirul.

    Ekkor a tojásfehérjehabot a hozzávalókkal, géppel jó kemény habbá verjük (enyhén rózsaszín a színe) majd rákenjük egyenletesen az eperszemekre. Megszórjuk zöld pisztáciával, és 150 fokra visszavéve a hőmérsékletet, légkeveréssel (ha van) megszárítjuk a habot a tetején.

    Kihűlés után, nedves késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Az egyik kedvenc sütim.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
Kedves kata1970, A hab a tetején akkor nem esik össze, ha kellően kiszárítottad és nem megsütötted. Ezért a végén már alacsonyabb hőmérsékleten kell szárítani a habot, legjobb légkeveréssel.
kata1970
A hozzászólásokat azért nézem, hogy abból is leszűröm, milyen lehet a süti, de most nem lettem okosabb. Viszont elkészítettem, nagyon finom (5 csillag!), a hab egy kicsit összeesett sütés után fél órával. Arra van ötletetek, hogy úgy nézzen ki a hab később is, mint amikor kiveszem a sütőből?
alex89
Hmmm de jól néz ki, mindenképpen ki kell próbálnom :) Köszönjük!!!
gaby53
Nálunk is kedvenc lesz szrtem., hamarosan kipróbálom - nagyon tetszik.. :) köszi a recit!
Habliliom
Andi kedves, ebben a pillanatban legalább 4-et biztos befalnék.... nemcsak gyönyörű, de még a weben keresztül is érzem az illatát - az ízét meg hozzáképzelem :)

Hasonló Receptek

Magazin