Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-túrós palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • fél dl szódavíz
  • pici só
  • pici cukor
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín - kevés cukorral
  • darabos eperlekvár vagy friss eper ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztből és a 2 tojásból, pici sóval, cukorral, a tejjel és a szódával palacsintatésztát keverünk, és a szokásos módon palacsintát sütünk.

    Elkészítjük a tölteléket. A túrót, reszelt citrom héját, mazsolát, cukrot simára keverjük.

    A kisütött palacsinták közepébe teszünk 1-1 evőkanál túrót, esetleg epret, felhajtjuk a 2 szélét, majd felgöngyöljük.

    Tálalás előtt a tejszínt felverjük ízlés szerint cukorral, majd arabos eperlekvárral összeforgatjuk. Minden palacsintára teszünk 1-1 kanállal.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin