Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós palacsinta (gluténmentes recept)

30 perc
egyszerű
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A palacsintákhoz:
  • 12 dkg Naturbit lisztkeverék (glutén- és búzamentes)
  • 4,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1 tk cukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • cukor
  • eperlekvár

Elkészítés

  1. A száraz anyagokat kimérjük, majd hozzáadjuk a tojást és egy kis tejet, és kézi robotgéppel csomómentesre keverjük a tésztát. Ha sima, akkor fokozatosan hozzáadva a maradék tejet, egyneművé keverjük.
  2. Kiolajozott, felforrósított palacsintasütőben merőkanalankét kisütjük a tésztát.
  3. A túrót, ízlés szerint édesítjük, majd a palacsinta közepére egy túrócsíkot halmozunk, majd melléhúzunk egy csík eperlekvárt, és feltekerjük.

 

Megjegyzés

Nekem ez a legjobb palacsinta, mert a 3 lisztérzékeny gyermekem fogyaszhatja :) - ketike1

Ezek is érdekelhetnek

Friss