Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós palacsinta eperszósszal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • pici só
  • 3 dl tej
  • 1/2 dl szódavíz
  • csipet szódabikarbóna
  • pár csepp édesítőszer
  • annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg, de túl sűrű se a tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 dl habtejszín
  • vanília aroma
  • eper
  • porcukor
  • A szószhoz:
  • cukor
  • eper

Elkészítés

Elkészítés: Kikeverjük a palacsintatésztát. Én a tojást alaposan felverem, picit sózom, öntök bele tejet, tovább verem, mehet bele 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer és a liszt, a megfelelő állag eléréséig. A végén dolgozok bele 1 evőkanál olajat is. Kisütöm a palacsintákat.

A töltelékhez valókat kikeverem. Megtöltöm a kisütött palacsintákat, bőven teszek rájuk túrót, szeletelek rá epret, és feltekerem.

A szószhoz az epret botmixerrel pépesítem, majd cukrozom, ha kell, és hűtöm.

Tálaláskor a palacsintákat porcukorral meghintem, és leöntöm szósszal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss