Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-túrós keksztorta

Hozzávalók

  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek méz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 75 dkg túró
  • 3 ek limelé
  • 25 dkg eper
  • 1 tasak eperízű pudingpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak zselatin

Elkészítés

    1. A kekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk. Összekeverjük a kekszet a fahéjjal, egy zacskó vaníliás cukorral, a mezzel és az olvasztott vajjal. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában eloszlatjuk.
    2. A tojást és a cukrot habosra verjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, elkeverjük, majd leszűrve hozzáadjuk. Simára keverjük a túrót a lime-lével és 2 zacskó vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a felvert tojáshoz. Az epret megmossuk, villával összenyomkodjuk. Az eperpürét a pudingporral együtt a túrós masszához adjuk. Egyenletesen elkenjük a krémet a kekszen, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    3. A maradék eperpürét porcukorral édesítjük. A tortát kivesszük a formából, felszeleteljük, tejszínhabbal és eperszemmel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin